Historie


Onze historie samengevat in een bijzondere verzameling van documenten, foto’s en films.

De historie van het Kamper Trompetter Korps is er één met een bijzonder verhaal. Ontstaan als jeugdinitiatief door de plaatselijke politiecommandant stond het al vroeg in de landelijke aandacht van de media en autoriteiten. Daardoor waren er onder andere verschillende hoogtepunten te beleven. Kortom, de eerste jaren van ons ontstaan zijn dan ook redelijk rijk gedocumenteerd. De J.V.B. is in de loop van de jaren doorontwikkeld naar het huidige Kamper Trompetter Korps als vereniging met een burgerlijke status. De brigadiertjes werden muzikanten en al me al groeide het korps in rap tempo naar de absolute top. Vandaag de dag staat het KTK nog steeds hoog aangeschreven tussen de Nederlandse Show & Marchingbands. Bovendien is het korps altijd vernieuwend gebleven met behoudt van identiteit en kernwaarden.

Door de komst van de videorecorder, compactcamera en de opkomende welvaart na de oorlog is er steeds meer van het korps in beeld gebracht. Niet alles is van hoogstaande kwaliteit maar het geeft wel een mooi sfeerbeeld door de loop van de jaren. Onder andere met dank aan de inzet van vele vrijwilligers kunnen wij deze beelden nog terug kijken. Geniet met ons mee van al die bijzondere momenten.


Samengevat


De historie van het Kamper Trompetter Korps omslaat een indrukwekkende verzameling. Zowel analoog als digitaal is er door de loop van de jaren heel wat verzameld.

Fotografie
90%
Beeldmateriaal
80%
Pers & Artikelen
70%
Documentatie
65%


UITDAGING

Eens in de vier jaar het ultieme van onszelf vragen. Het maximale resultaat willen realiseren om bij de top van de wereld te willen behoren.

 

AFSCHEID

Vaak is het WMC een meetpunt waar carrières worden afgesloten, generaties afscheid nemen en dromen verdergaan.

WMC


Samen de ultieme uitdaging aangaan om het onmogelijke te bereiken.

VERBROEDERING

Het WMC is emoties delen en aan herinneringen bouwen. Doelen realiseren en vriendschappen aangaan voor het leven.

 

RESULTAAT

Het ultieme doel behalen is het mist relevant. De reis ernaar toe is uiteindelijk het mooiste resultaat.